Pirelli je pro testování v průběhu sezóny, nejlépe hned po závodním víkendu

Pirelli

Pirelli | foto: Pirelli

Výrobce pneumatik Pirelli schvaluje snahu Asociace týmů formule jedna (FOTA) zrušit zákaz testování v průběhu sezóny. Uvítal by ale, kdyby se pořádalo na některém z aktivních okruhů.

Zástupci týmů sdružených v Asociaci se blíží dohodě o znovuzavedení testů v průběhu sezóny. Na poslední schůzi FOTA na okruhu Nürburgring už padaly konkrétní návrhy, jak by testování od roku 2012 mohlo vypadat (informovali jsme o tom zde).

Finančně nejvíce přijatelnou variantou se zdá být přesunutí jednoho z předsezónních testů na léto. Počet testovacích dní by zůstal stejný, změnilo by se pouze rozložení. Dvanáct testovacích dní by měly týmy k dispozici v zimě, tři v létě.

Dodavatel pneumatik s tímto modelem souhlasí a je mu nakloněn, navrhuje však, aby se testování odjelo po některé z velkých cen, nikoli na jednom z evropských pro formuli jedna nevyužívaných okruhů, jak navrhovala FOTA.

Pro nás by bylo ideální zůstat, jako to děláme po testu mladých jezdců v Abú Zabí, protože tak získáte všechna data ze závodu plus data z různých modifikací. Z našeho úhlu pohledu by tedy bylo ideální zůstat po některém ze závodů, je celkem jedno kde,“ vyjádřil sportovní ředitel Pirelli Paul Hembery.

Sportovní ředitel Pirelli Paul Hembery zrušení zákazu testování v průběhu sezóny podpořil

Zástupci týmů formule jedna navrhovali testování před evropskou částí šampionátu na některém z nezávodních okruhů, například v Mugellu. Do konečné podoby testování však ještě výrazně zasáhne konečná podoba kalendáře pro příští sezónu, na které pracuje Mezinárodní automobilová federace a Bernie Ecclestone.

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu