Alonso: Novinky pro Maďarsko nefungovaly, největším rozdílem budou pneumatiky

Ferrari

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Formule 1 pokračuje bez přestávky tento víkend v Maďarsku. Ferrari pro něj připravovalo několik novinek, které si vyzkoušelo v pátek na Nürburgringu, s jejich fungováním ale spokojeno nebylo.

Na trati, kde se opět očekává nadvláda Red Bullu, se setkáme s téměř stejnými vozy jako v Německu. Tam si v pátek Ferrari otestovalo několik novinek. Jak s nimi bylo spokojeno a nakolik se změní vůz 150° Italia?

"Za tři dny jsme v Budapešti, takže auta budou stejná jako tady," prohlásil včera v Nürburgringu Alonso. "Vím, že máme některé díly, které jsme testovali v pátek, ale nebylo to pozitivní, takže je možná vyzkoušíme znovu v Budapešti, naše auto však bude dost podobné."

O největší změnu se tak postará Pirelli: "Největší rozdíl nebo ten nejvýznamnější rozdíl pro výkonnost vozu a jeho chování budou pneumatiky - měkké a superměkké. Auta všech týmů by s nimi měla fungovat jinak a my potřebujeme nastavit vůz tak, abychom z pneumatik dostali co nejvíce přilnavosti."

alonso
Sebastian Vettel hledí Fernandovi Alonsovi během Velké ceny Německa na záda
(foto: Scuderia Ferrari)

Na dotaz, co nového na Hungaroringu představí McLaren, Lewis Hamilton odpověděl: "Přesně nevím, co přivezeme. Myslím, že auto zůstane stejné.

Jsem si jistý tím, že se můj tým hodně snaží o pokrok. Jsou věci, které opravdu nutně potřebujeme, takže do toho musíme zapojit každičkou část našich zdrojů a veškeré úsilí."

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu