Williams na Nürburgringu s novými křídly

Williams

Williams | foto: Williams F1 Team

Williams na nadcházející závod do Německa přiveze nová křídla. Jejich modifikace na vůz nasadí ve stejnou dobu, kdy se vrací pravidla o foukání výfukových plynů na difuzory do starých kolejí.

"Nürburgring je trať, kde potřebujete hodně přítlaku, je zde hodně náročných zatáček, některé z nich jsou z kopce a ještě přes obrubníky. Náš set-up se zaměří na pomalé a středně rychlé zatáčky.

Máme nové zadní a přední křídlo a pozměnili jsme mapování motorů kvůli foukání plynů na difuzory, které bylo opět povoleno ve starém rozsahu," říká Sam Michael, technický ředitel Williamsu.

Rubens Barrichello zde dokázal i vyhrát, to však bylo v roce 2002 pro Ferrari. I Pastor Maldonado je přesvědčen, že by v Německu mohli dosáhnout dobrého výsledku.

"Na Nürburgringu jsem poprvé závodil ve Formuli Renault 3.5 Series v roce 2006, tehdy jsem se kvalifikoval na poleposition, ale v závodu jsem měl problém. Na této trati jsem také závodil během mého působení v GP2, mým nejlepším výsledkem bylo čtvrté místo z roku 2007," říká Venezuelan.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu