Red Bull si chce Webbera ponechat i přes ignoraci příkazů

Red Bull

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Porušil týmové příkazy a až do konce bojovat s týmovým kolegou Vettelem, přesto si však Red Bull hodlá Marka Webbera ponechat i pro příští sezonu - pokud bude mít Australan zájem.

"Maintain the gap," tedy "Udržuj odstup" - to slyšel dvě kola před cílem z úst šéfa týmu Christiana Hornera Mark Webber. Význam příkazu byl jasný, za žádnou cenu se nepokoušej předjíždět Vettela.

Pro Australana však něco takového nepřipadalo v úvahu a až do posledního metru závodu jel naplno. Došlo tak ke střetu názorů, zatímco Webber to považuje za zbytečné (čtěte zde), Horner týmovou režii brání (zde). Tento spor ale podle Red Bullu nebude mít vliv na Webberovo další působení v týmu.

"Upřímně doufám, že tomu tak nebude," reagoval Christian Horner na dotaz, jestli Webber tým opustí. "Chápu, že příkaz může jezdce frustrovat, ale jsem odpovědný za výsledky týmu a nechtěl jsem riskovat," obhajuje chování týmu.

Webber se nehodlá smířit s pozicí týmové dvojky

Webber však nesdílí úplně stejné názory, byla mu položena stejná otázka jako Hornerovi a řekl, že týmová režie jeho rozhodnutí o setrvání v týmu z Milton Keynes ovlivní.

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu