Alonso: Důležitější je jezdit za Ferrari než titul s Red Bullem, Hamiltona bych do týmu bral

Alonso, Fernando

Alonso, Fernando | foto: Scuderia Ferrari

Fernando Alonso potvrdil, že se jej snažil Red Bull v roce 2009 získat. Měl však větší zájem o působení ve Ferrari, se kterým také jednal. V Maranellu nakonec také skončil, čehož údajně nelituje.

Pro něj je závodění za Ferrari údajně důležitější, než zisk dalšího mistrovského titulu, k němuž by měl mnohem blíže s dominujícím Red Bullem, jehož vozy letos neprohrály jedinou kvalifikaci.

Na dotaz, zda nelituje odmítnutí nabídky Red Bullu, pro Santander odpovídá: "Ne, ne, protože bych možná už měl tři či čtyři tituly mistra světa, ale nebyl bych tak šťastný, jak jsem nyní, a nejezdil bych za Ferrari. Myslím, že pro závodního pilota je důležitější jezdit za Ferrari, než mít titul."

Odmítl rovněž spekulaci, že Red Bull odmítl kvůli možným třenicím s dalším mladým kolegou Sebastianem Vettelem, jako tomu bylo s Lewisem Hamiltonem v McLarenu: "Nemám problém sdílet tým s kýmkoliv. Měl jsem štěstí, že jsem mohl jezdit s těmi nejlepšími piloty, ačkoliv když byli ve stejném týmu, tak se zdá, že ztratili něco ze své rychlosti a stali se špatnými jezdci."

hamilton
Hamiltona by jako kolegu bral, pokud by společným týmem nebyl McLaren
(foto: Hoch Zwei)

Dále Alonso tvrdí, že by neměl problém být znovu v jednom tým s bývalým kolegou Hamiltonem: "Proč ne? S Hamiltonem problém nemám, ani jsme ho spolu neměli v McLarenu. Chovám vůči němu absolutní respekt. Pokud by to nebylo v McLarenu, bylo by dobré mít Hamiltona za svého týmového kolegu."

Diskuze:

Počet příspěvků: 14 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu