Button s Haugem brání Hamiltonův styl jízdy

McLaren

McLaren | foto: McLaren

Po kritice z mnoha stran nalézá Lewis Hamilton zastání u svého týmového kolegy Jensona Buttona čí sportovního ředitele Mercedesu Norberta Hauga.

Naposledy se do Hamiltona obuli bývalí šampioni F1 Emerson Fittipaldi s Nikim Laudou, který žádal o dodatečné potrestání pilota McLarenu (více v tomto článku).

Button však na adresu svého kolegu pro Press Association uvádí: "Lewis je často zmiňován v hlavních titulcích - často proto, že je zatraceně dobrý. Je závodníkem, bojovníkem. To je pro mě tím důvodem, proč jsem chtěl být zde - stát proti super talentovanému pilotovi, jednomu z nejlepších ve Formuli 1, které jsem kdy viděl.

Je to fajn s ním závodit na okruhu. Vzájemně se hodně respektujeme, hodně jsme letos spolu závodili, minulý rok také, nikdy předtím nedošlo ke kontaktu. Vždy jsme jeden druhému nechali místo. Pro mě to je skvělá pozice, v níž se nacházím.

Nesouhlasím tedy s tím, co řekl Niki Lauda. Myslím, že jeho jízdní styl je agresivní a snaží se využívat mezery. Někdy to udělá správně, jindy ne - ale to platí pro každého z nás. Jen se v těch situacích ocitá častěji, než ostatní," vysvětluje Button.

ham_but
Vzájemný souboj Lewise Hamiltona s Jensonem Buttonem (foto: McLaren)

Podle Norberta Hauga kritika Hamiltona pouze posílí: "Perfektně Lewise chápu a budu jej bránit. Je dobrým pilotem a kamarádem. Nesdílím kritiku vůči němu. Budeme jej podporovat, je skvělým pilotem. Existují určité fáze, kterými musíte projít.

Prožívá náročné období, ale bude podávat dobré výkony, je jedním z těch výborných kluků v poli. Samozřejmě, že je hodně kritizován, to jej však pouze posílí," dodává sportovní ředitel Mercedesu pro Autosport.

Diskuze:

Počet příspěvků: 18 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu