Lauda: Hamiltona by měli potrestat, než někoho zabije

Red Bull

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Niki Lauda bez okolků prohlásil, že Lewis Hamilton je úplný blázen a pokud nebude závodními komisaři usměrněn, mohl by někoho zabít. Reagoval tak na Britovy závodní incidenty ve Velké ceně Kanady.

Lewis Hamilton dnes zažil velmi krátkou, ale na vzrušující okamžiky pestrou Velkou cenu Kanady. Bezprostředně po startu se jeho McLaren dotkl s vozem Marka Webbera a Red Bull se roztočil. Incident se však obešel bez následků. Podobně šťastně však už neskončil souboj s týmovým kolegou Buttonem.

Hamilton se Buttona snažil na cílové rovince předjet a tvrdě narazil do zdi. Levé zadní kolo si při tom poškodil natolik, že ani nedojel do boxů a musel ze závodu odstoupit. Komisaři Mezinárodní automobilové federace se incidentem budou zabývat. Podle Nikiho Laudy by měli Hamiltona potrestat.

„To, co tam Hamilton předvedl, překračuje všechny meze. Je úplný blázen. Jestli ho FIA nepotrestá, už vůbec ničemu nerozumím. V určitou chvíli přestává všechna legrace. Takhle nemůžete jezdit – nakonec by někdo mohl přijít o život,“ komentoval Lauda jízdu Lewise Hamiltona na televizi RTL.

Poradce komisařů FIA pro kanadský závod Emerson Fittipaldi souhlasí s Nikim Laudou, že Hamilton musí svůj temperament krotit. Bývalý mistr světa komentoval před Velkou cenou Kanady Hamiltonovu jízdu v Monaku, za kterou si Brit vysloužil potrestání dvěma průjezdy boxovou uličkou. 

„Podle mě je Lewis výjimečný talent, ale někdy je příliš agresivní, když se snaží předjíždět. Stejné to bylo s Felipem v Monaku, polovinou vozu se mu postavil do cesty a přinejmenším dostal Felipeho do obtížné situace. Vystavil ho nebezpečí. Myslím, že pro agresi musí existovat limit. Můžete být soupeřiví, ale musíte respektovat ostatní,“ řekl Fittipaldi brazilskému serveru Totalrace

Brzy se ukáže, zda Fittipaldi svůj názor prosadí i při rozhodování o trestech po dnešní na události neobyčejně nabité velké ceně.

Diskuze:

Počet příspěvků: 38 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu