Ferrari si je před Španělskem jisté dalším pokrokem

Ferrari 150° Italia

Ferrari 150° Italia | foto: Scuderia Ferrari

Ferrari si je po včerejším závodě jisté, že se v sezóně konečně ubírá správným směrem. Fernando Alonso se letos poprvé radoval z pódiového umístění.

Ačkoliv se včera šéf týmu Stefano Domenicali snažil držet emoce na uzdě, prohlásil, že věří ve zvrat: "Přinejmenším jsme tento víkend viděli, že se ubíráme správným směrem. Očekávám v tomto ohledu další pokrok, protože když se nám to podařilo, tak to znamená, že rozumíme situaci a že jdeme správným směrem."

"Mým lidem říkám: nečekejte, že ostatní zůstanou spát. Všichni soupeři zareagují a zlepší se, letos to bude velmi náročná sezóna - až na to, že Red Bull má nejrychlejší a nejspolehlivější auto, ale uvidíme.

Tlak by mohl působit na jejich straně, aby si udrželi tu míru výkonnosti, takže se pokusíme je dostat pod tlak - a když jste pod tlakem, děláte chyby," pokračuje šéf Scuderie.

massa
Felipe Massa před Lewisem Hamiltonem během Velké ceny Turecka

I když kvalifikace není díky snadnějšímu předjíždění tak důležitá jako v minulosti, bude se Ferrari snažit zapracovat na své rychlosti na jedno kolo: "Závodní rychlost nebyla nikde moc špatná. Ale když začíná tak zezadu, nemůžete opravdu ukázat svou závodní rychlost, protože potřebujete dobře odstartovat, dostat se z provozu a přitom nezničit pneumatiky, což je opravdu problém.

Řekl bych, že jsme potvrdili to, že se naše závodní tempo zlepšilo, protože v Turecku jsme na měkčí sadě jezdili rychleji než Webber a stejně rychle jako Vettel. Webber měl jednu novou tvrdší sadu, kterou maximálně využil. Ale my jsme byli velmi, velmi konkurenceschopní.

Pokud by Fernando nebyl [během prvních kol] za Rosbergem a dokázal ho předjet, pak bychom ho očekával těsně za Red Bully, to mohu s jistotou říci. Celkově jsme se zlepšili, snížily se i odstupy v kvalifikaci. V závodě také, ale tam už to bylo dobré. Výsledkem je, že se musíme zlepšit v kvalifikaci, a to už od Španělska."

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu