Häkkinen: Vettel je po zisku titulu lepší

Häkkinen, Mika

Häkkinen, Mika | foto: McLaren

Mistr světa z let 1998 a 1999, Fin Mika Häkkinen, si myslí, že zisk titulu Sebastiana Vettela změnil. Prý k lepšímu.

Mika Häkkinen, také přezdívaný Létající Fin, má ohledně Sebastiana Vettela jasno. Zisk titulu mistra světa mladému Němci hodně pomohl. Má nyní větší sebedůvěru. Vettel vyhrál dva ze tří dosavadních závodů letošní sezony, pokaždé získal pole position. Před druhým v pořadí, Lewisem Hamiltonem, má náskok 19 bodů. To může podle Häkkinena Vettelovi zvýšit sebedůvěru při obhajování titulu.

"Zisk titulu vám opravdu dodá sebevědomí," říká Häkkinen, který byl ve stejné situaci na začátku sezony 1999. "Pak už nemáte na ramenou takovou váhu, protože víte, že titul už máte. Můžete se tak více soustředit na detaily. Ten pocit jistoty si opravdu užíváte, i když ostatní možná nevědí, jak to děláte. Nejste pak pod takovým tlakem, protože už to znáte."

Häkkinen současnou Vettelovu situaci velice dobře zná, sám na tom byl po zisku svého prvního titulu stejně.

Häkkinen přiznává, že po zisku titulu se od každého pilota očekává víc než předtím, zároveň ale ví, že současná F1 se od té, kterou v roce 2001 opustil, hodně liší.

"Po roce 1998 bylo vše složitější, měl jsem hodně marketingových povinností. Buď jsem závodil, testoval, nebo plnil své povinnosti vůči partnerům týmu. Dnes je to jiné, během sezony se nesmí testovat, ale marketing také funguje jinak než v roce 1998, je složitější, takže do toho musíte vkládat víc energie," řekl Häkkinen, který momentálně spolupracuje s výrobcem alkoholických nápojů, Johnnie Walker.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu