Button: Přítelkyně mi nabídla lekce parkování

Button, Jenson

Button, Jenson | foto: McLaren

Jedním z velice zajímavých momentů VC Číny, která se jela v neděli, byla chyba mistra světa F1 z roku 2009, Jensona Buttona, v boxech. Jezdec McLarenu zamířil místo mezi své mechaniky k mechanikům stáje Red Bull, kteří již byli připraveni na výměnu gum u Sebastiena Vettela, který jel těsně za McLarenem.

"Všechno je jednou poprvé. Vjel jsem do boxové uličky a podíval jsem se dolů [do kokpitu] a pak jsem si vybral místo u mechaniků, které jsem myslel, že je to pravé. Poté, když už jsem zajížděl, tak sem rozpoznal, že jedu špatně. Řekl jsem si: O můj bože, vždyť to je špatné místo."

"Poté jsem projel kolem mechaniků Red Bullu a zajel správně. Jel jsem s tím, že zajedu ke svým mechanikům, ale nezajel jsem. Mávali na mě, abych jel dál. Není to nic zásadního, celkově mě to připravilo asi tak o dvě vteřiny. I kdyby se to nestalo, tak bych závod dokončil na stejném místě a Lewis by vyhrál," říká Brit.

Své k tomu přidal i šéf týmu McLaren, Martin Whitmarsh: "Byli jsme překvapeni, když Jenson nezajel k mechanikům, i když jsme ho čekali. Byli jsme zmateni. Když jsme si pak všimli, že stojí u Red Bullu, hodně nás to překvapilo."

V pondělí pak Button pomocí Twitteru zavtipkoval: "Právě jsem doletěl do Tokia a moje přítelkyně, Jessy, mi navrhla, abych si dal před VC Turecka pár lekcí parkování."

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu