De La Rosa: Míří McLaren za titulem?

Pirelli

Pirelli | foto: Pirelli

Testovací jezdec McLarenu, Pedro de la Rosa, věří, že jeho tým čeká úspěšná sezona. Španěl je také nadšen novinkami, které v letošní sezoně vstoupili v platnost.

Pedro de la Rosa si dokáže představit, že Lewis Hamilton a Jenson Button budou na konci roku bojovat o titul: "Šampionáty, ve kterých McLaren začal hned od začátku s velmi konkurenceschopným vozem, většinou končily tak, že jsme měli nejrychlejší auto ze všech. Ještě se toho o novém autě musíme hodně naučit, ale náš vývojový program je velmi dobrý."

Skutečnost, že měl Lewis Hamilton v Sepangu smůlu a po obdržení 20s penalizace obsadil až 8. místo, Pedra vůbec nezneklidňuje. Místo toho vidí i na tomto příkladu sílu McLarenu, Lewis totiž dokázal i přesto bodovat: "V takových závodech je důležité, aby jezdec získal co možná nejvíc bodů, které se ještě získat dají. Právě takové body totiž na konci sezony, pokud je vyrovnaná, mohou rozhodovat."


De La Rosa se také vyjádřil na adresu nových pneumatik od Pirelli, systému KERS a možnosti změnit polohu části zadního křídla na rovince: "Změny fungují. Myslím, že musíme být Pirelli vděčni za to, že na sebe vzali riziko a postavili obutí, které moc dlouho nevydrží. Přispělo to k lepší show. Závod v Sepangu byl velmi zajímavý a myslím, že to byl dobrý příklad toho, jak by to mohlo fungovat."

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu