Force India vytvořila akademii pro indické piloty

Force India VJM04

Force India VJM04 | foto: Sahara Force India

Stáj Force India se rozhodla, že bude vychovávat talentované indické piloty ve své vlastní akademii. Celý program je neziskový a mimo jiné umožní pilotům získat akademické vzdělání v různých odvětvích motorsportu.

"Vytvoření Force India F1 Team Academy je velmi důležitou událostí pro celou Indii," komentoval vznik akademie Vijay Mallya, šéf týmu. "Je to vůbec poprvé, co se někdo v Indii pustil do tak ambiciózního programu. Naším cílem je vychovávat mladé talenty tak, aby mohli jednoho dne reprezentovat Indii na poli motorsportu a dělat čest svému národu."

Výběr účastníků programu proběhne v dubnu. Tisíce Indů ve věku od 14 do 17 let dostane možnost udělat na Force Indii dojem jízdou v motokáře, kde se pokusí zajet co nejlepší čas. Vybráno bude 14 nejlepších z každého regionu Indie plus dva další, kteří se budou jevit jako nadějní piloti, ale nezajedou tak dobrý čas.

elostátní finálový výběr proběhne v září. V něm bude vybráno 10 nejlepších, kteří pojedou do Velké Británie, kde na okruhu Silverstone proběhne superfinále. To bude trvat týden, talenti si v něm vyzkouží motokáry Dmax Kart, stráví jeden den v Porsche Human Performance Centre a v mediálním centru Goodman Media budou absolvovat mediální trénink. Zbylé dva dny stráví opět na okruhu, kde budou školeni v bezpečnosti, budou zlepšovat své schopnosti a celkově projdou několika aktivitami, které by měly zlepšit jejich řízení.

Z těchto deseti pilotů budou vybráni tři nejlepší, kteří budou oficiálně oznámeni během první VC Indie. Celkový vítěz navíc absolvuje úplnou závodní sezonu ve Velké Británii, druhému v pořadí akademie zajistí místo v indickém šampionátu a třetí se zůčastní motokárového programu na vhodném místě v Asii.

"Tento projekt pomůže talentům, kteří neměli šanci svůj talent dostatečně rozvíjet," řekl Mallya. "Doufám, že s pomocí naší akademie pak dostanou šanci svůj talent dlouhodobě rozvíjet a dlouhodobě s námi spolupracovat.

Byl bych rád, kdyby se alespoň jeden Ind z naší akademie někdy dostal do Formule 1. Také bych chtěl poděkovat našim partnerům, společnosti ExxonMobil, pro sdílení naší vize. Tato cesta nebude pro účastníky akademie jednoduchá, ale společným úsilím můžeme dosáhnout toho, aby byli úspěšní. Budeme je podporovat na každém kroku."

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu