Dennis si u nového filmu o Sennovi pobrečel

Dennis, Ron

Dennis, Ron | foto: Hoch Zwei

Bývalý šéf závodního týmu McLarenu Ron Dennis přiznává, že mu při shlédnutí nového dokumentu o Ayrtonovi Sennovi párkrát tekly slzy.

"Ano, u jistých pasáží jsem si pobrečel," uvádí pro La Gazzetta dello Sport Dennis, který vedl tým, s jehož vozem se Ayrton stal třikrát mistrem světa (1988, 1990, 1991). "Některé částí se mě hluboce dotkly. Měli jsme spolu velmi blízký vztah, bojovali jsme jen o kontrakty."

Film je hodně zaměřen na Sennovo soupeření s Alainem Prostem. Dennis však nelituje toho, že jim umožnil spolu vzájemně bojovat: "Pokud se pokoušíte vyhrát pouze s jedním pilotem, pak schopnost týmu vítězit trpí. Jasně vyplývá, že v roce 1988 jsme navzdory sporům vyhráli 15 ze 16 závodů."

Podobně blízký vztah měl Dennis také k dalším pilotům McLarenu - Mikovi Häkkinenovi a Lewisovi Hamiltonovi. Vztah s Jensonem Buttonem označuje pro jako "harmonický." "Martin Whitmarsh to má s piloty mnohem jednodušší, než jsem to měl já kdysi," usmívá se.

senna
Dennisovi oblíbení piloti: Senna školí Häkkinena

Pokud by Senna v roce 1994 tragicky nezahynul, mělo by to vliv na počet mistrovských titulů Michaela Schumachera? Dennis na tento dotaz listu Corriere della Sera odpovídá: "Na to byste mohli odpovědět leda tak s křišťálovou koulí. Když přešel k Williamsu, tým se trápil, ale zřejmě by využil své zkušenosti a vyhrál by minimální čtvrtý šampionát."


Ukázky z posledního dokumentu o Ayrtonu Sennovi

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu