Rosberg: Pneumatiky a strategie jako výhoda?

Rosberg, Nico

Rosberg, Nico | foto: Mercedes AMG F1 Team

Nico Rosberg to pro Mercedes vidí pozitivně, netroufá si však říci nějaké konkrétní odhady. Jeho monopost MGP W02 by měl dostat ještě nějaká vylepšení.

Práce, kterou při testech v Barceloně odvedl Michael Schumacher byla jasným signálem. Mercedes je letos špici určitě blíže, než tomu bylo vloni. To budí velká očekávání jak u rekordmana, tak i u Nica Rosberga, který by v roce 2011 rád dosáhl na své první vítězství v F1. "Budeme k tomu potřebovat trochu štěstí a dobrou strategii," říká mladší z pilotů stříbrných vozů.

I nové pneumatiky od Pirelli do sezony přináší velká očekávání, tedy podle Rosberga. "Závody budou komplikovaná věc. V týmu však máme prvotřídní stratégy, jako například Rosse Brawna. Můžeme si tak dělat velká očekávání. Po stránce strategie jsme velmi dobře připraveni. Pneumatiky Pirelli nám připraví vzrušující závody. To je super. To, že o víkendu dostaneme dodatečné nové gumy, nepomůže jen nám, ale
                                           také fanouškům,"
říká Němec.

Diváci v Albert Parku se tak mají na co těšit. Nový Mercedes by se v Austrálii měl představit opět v pozměněné podobě. "Máme nějaké aerodynamické změny a také změny na výfucích. V Barceloně jsme měli v zásadě již verzi vozu pro Melbourne, ještě jsme však něco doladili a máme i několik nových částí, které se na voze objeví."

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu