Hispania oznámila druhého pilota - Liuzzi má opět práci

Liuzzi, Vitantonio

Liuzzi, Vitantonio | foto: HRT F1 Team

Španělský tým HRT dnes potvrdil svého druhého pilota, který bude v letošní sezóně hájit jejich barvy. S Narainem Karthikeyanem bude nastupovat Vitantonio Liuzzi, jehož se během zimní přestávky zbavila Force India.

Zpráva není velkým překvapením, Liuzzi byl od počátku jedním z hlavních kandidátů na závodní sedačku, s Hispanií letos také testoval.

"Jsem opravdu šťastný, že jsem podepsal tuto smlouvu s Hispania Racing. Nikdy jsem neztratil naději na to, že budu ve Formuli 1, protože jsem věděl, že mám zkušenosti a ty správné vlastnosti pro mladý a ambiciózní tým. Čelím nové výzvě a to mě vzrušuje," popisuje znovu zaměstnaný Liuzzi.

"Čeká mě také spousta tvrdé práce při vedení Hispanie vývojem našeho nového vozu. Jsem velmi vděčný Josému Ramonovi Carabantovi a Colinu Kollesovi za to, že mi dali takovou příležitost," dodává pilot.

hrt

Jeho nový šéf Colin Kolles uvádí: "Znám Tonia již mnoho let, protože se mnou závodil v nižších kategoriích. Je velmi profesionálním pilotem, který přinese týmu spoustu užitku. Jsem přesvědčen o jeho schopnostech, které nám pomohou rozvinout vůz i jeho rychlost.

Již to v minulosti prokázal, když velmi přispěl k rozvoji auta a jeho posunu vpřed startovním roštem. Měl jsem to potěšení s ním pracovat a jsem velmi rád a hrdý na to, že bude závodit s týmem Hispania Racing."

Hispania nový vůz v Barceloně představí až v pátek ve 13 hod, poté jej začne testovat.

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu