Úterý u Ferrari ve znamení příprav na poslední čtyři dny testování

Ferrari

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Pro Scuderii to byl včera zvláštní den. Zatímco se osm soupeřů se svými novými vozy prohánělo po dráze, tým z Maranella paty z garáže nevytáhl.

Členové týmu byli zaměstnáni přípravami nového vozu 150° Italia na čtyři dny testování. Od dnešního dne do soboty se můžeme těšit každý den na rudý monopost v akci.

Mechanici a inženýři jsou dle oficiálního webu (odkaz) v Montmelu u Barcelony již od nedělního odpoledne, protože v pondělí Ferrari se svými partnery natáčelo sérii propagačních filmů. Díky tomu měli i dostatek času pro přípravu vozu a rozvrhu na následující dny, kdy do vozu usedne nejprve Felipe Massa, po něm Fernando Alonso.

Felipe se rozhodl zůstat na okruhu místo návratu domů do Monaka. Včera byl pozorným divákem, když nejrychlejší čas zajel Australan Mark Webber s novým šasi (02) Red Bullu  - 1:22,544 min.

Ferrari má v Barceloně šasi č. 287, které čerstvě dorazilo z testu ve Vairanu, kde tým vyzkoušel nové výfuky po vzoru Red Bullu (horké plyny vedené podlahou k okrajům difuzoru). Obsahuje různá technická vylepšení, obzvlášť po aerodynamické stránce.

ferrari

Během posledního testování se chce Scuderia zaměřit zejména na analýzu chování pneumatik Pirelli. Po zrušení Bahrajnu týmy nebudou mít k dispozici údaje o tom, jak si pneumatiky vedou v oblasti výkonnosti a trvanlivosti za vysokých teplot. Zůstává proto tak trochu tajemstvím, jak se budou chovat během závodů v sezóně, kdy budou panovat rozhodně vyšší teploty než nyní v Barceloně a v předchozích testech. Podmínky jsou však stejné pro všechny.

Dalším postrádaným elementem jsou skutečné lijáky pro otestování mokrých pneumatik, během minulého testu v Barceloně to bylo tak na intermediálky. Dle meteorologů by se ale deště mohly týmy v Katalánsku během následujících dnů dočkat. Dnes ráno je v Barceloně sice chladno, ale sucho. Průběh testů můžete společně s námi sledovat od 9 hod.

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu