Týmy se nedohodly na termínu, testy budou o den delší

Mondini, Giorgio

Mondini, Giorgio | foto: HRT F1 Team

Poslední zimní test v Barceloně se protáhne na pět dní. Na posunu termínu testů se totiž zatím shodly pouze tři stáje. Zbytek zřejmě vyjede podle původního plánu už v úterý 8. března.

Čtvrté předsezónní testy měl příští víkend hostit Bahrajn, kvůli neklidné situaci v zemi však byly stejně jako zahajovací cena letošní sezóny Formule jedna zrušeny. Týmy si našly náhradu a na termín 8. - 11. března zarezervovaly okruh v Barceloně. Minulý týden jsme přinesli informaci o tom, že se testy o den posouvají na termín mezi 9. a 12. březnem. Ukázalo se však, že to není tak úplně pravda. Testy se neposunou, ale o den protáhnou.

Posunutí termínu totiž potvrdily pouze tři týmy – Ferrari, Williams a Mercedes. Zbytek bude zřejmě testovat podle původního plánu. „Zbylých devět týmů bude testovat od 8. do 11. března,“ napsal finský deník Turun Sanomat. „Znamená to tedy, že pouze tři dny budou na trati všechny vozy,“ píše se dál v listu.

Tento scénář zatím potvrdil mluvčí švýcarského Sauberu: „Budeme v Barceloně testovat od 8. do 11. března.“


Mluvčí Force Indie potvrdila, že zůstává u původního plánu. Testovat začnou už 8. března

Stejné reakce se novinářům dostalo i od mluvčí Force Indie. „Týmy mohou o den posouvat své testy, ale vzhledem k tomu, že se po testech musíme okamžitě otočit a odletět do Austrálie, sedí nám tyto [původní] dny lépe,“ řekla zástupkyně indického týmu.

Na vyjádření dalších týmů se čeká.

Devět monopostů tedy s největší pravděpodobností vyrazí na barcelonský okruh už 8. března, o den později se k nim připojí i Williams, Ferrari a Mercedesy. Většina týmů skončí už 11. března, zatímco tři výše jmenované zůstanou na trati ještě jeden den.

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu