Trulli proti neustálým změnám pravidel

Lotus

Lotus | foto: Caterham F1 Team

Jarno Trulli není nadšený letošními novinkami a vyjádřil se proti neustálým změnám pravidel, k nimž podle něj dochází příliš často.

Trullimu se nelíbí nové pneumatiky Pirelli, nadšený není ani nastavitelným zadním křídlem. Až po prvním závodu se uvidí, zda se "jedná o pozitivní novinku nebo něco, bez čeho bychom se mohli obejít."

Ke změnám se sáhlo kvůli zatraktivnění závodů, podle Trulliho však mohou být kontraproduktivní: "Pevně věřím, že Formule 1 se mění příliš často. Můj názor je jasný: mělo by se rok - nebo třeba dva, pokud by bylo třeba - diskutovat se všemi zúčastněnými stranami, a až pak zavést sadu pravidel, která by mohla být revoluční, ale po několik let neměnná.

Každá změna představuje pro týmy náklady, a ač si to špičkové týmy mohou v krátkodobém horizontu dovolit, ty malé to finančně vysává."

trulli

"Další věcí, kterou bych chtěl zdůraznit je to, že každá změna je také nákladem pro veřejnost - tu, která se dívá o nedělích. Divák nemůže neustále sledovat změny pravidel, jako dotankovávání, počet zastávek, F-kanály a KERS.

Může být divák nadšený kvůli KERSu? Lidé doma tomu chtějí rozumět, ale pokud budeme každý rok měnit pravidla, vytváříme zmatek," dodává Trulli pro Autosprint.

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu