Pirelli chce pro své soukromé testování novější monopost

Pirelli

Pirelli | foto: Pirelli

Pirelli společně s týmy Formule 1 hledá možnosti, jak testovat pneumatiky s modernějším monopostem, než je současná Toyota TF109.

Italský dodavatel pro vývoj svých nových pneumatik pro sezónu 2011 F1 doposud používá vůz Toyoty z roku 2009. Pro novou generaci vozů a úpravená pravidla však bude třeba pro účely testování použít moderní monopost.

Jednu z možností, která byla ale kvůli nákladům zamítnuta, představovala nabídka Toyoty na úpravu a vývoj vozu TF109 v aerodynamickém tunelu tak, aby lépe odpovídál charakteristikám letošních aut.

Další variantou by bylo testovat s vozem 2011 některého ze současných účastníků šampionátu F1 - týmy se však obávaly výhody, kterou by tím mohl jeden z nich získat.

tf109
Zastaralá Toyota TF109 při letošních testech Pirelli v Abú Zabí

Italský Autosprint informuje, že FOTA bude zkoumat dvě možnosti: buď využijí služeb externího týmu, kterému by byl poskytnut některý z letošních monopostů, nebo pro soukromé testy bude Pirelli využívat postupně vozy různých týmů dle dosažených výsledků.

Znamená to, že pokud by si Pirelli naplánovalo sedm testů, využilo by pro ně postupně sedm různých monopostů, přičemž pro první z nich by například byl na základě loňských výsledků vybrán nový monopost Red Bullu RB7, pro druhý McLaren MP4-26 atd.

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu