Fernandes vysvětluje fakta o sporu s Group Lotus, nevzdává se

Fernandes, Tony

Fernandes, Tony | foto: Caterham F1 Team

Spor o název Lotus neslábne, spíše naopak. Mlčení po delší době přerušil šéf Teamu Lotus Tony Fernandes, který dal přes Twitter jasně najevo svůj názor.

"Pojďme si vyjasnit pár věcí," začíná Fernandes: "Založíte zvláštní - od automobilky oddělenou - společnost, abyste automobilku ochránili před nezdary souvisejícími se závoděním. F1 tým Lotusu jde do likvidace. Kupuje ji David Hunt, ale 16 let nezávodí. Tým pak od Davida Hunta kupuje Nasa, Din a Tony."

"Nelišíme se od Rona Dennise z McLarenu. Tím to končí. Ron Dennis nezaložil McLaren - to udělal Bruce McLaren. Proton a [současný šéf Group Lotus] Dany Bahar nezaložili Group Lotus, udělal to Colin Chapman.  V čem je rozdíl? Proton vlastní Group Lotus a Din, já a Nasa vlastníme Team Lotus," objasňuje záležitosti související se sporem o název Lotus v F1 Fernandes.

Dále zdůraznil, že sponzoring Lotusu neučinil z vozů Renault z Enstone Lotusy - vozy ostatních týmů se také nejmenují podle svých sponzorů: "Lotus Renault je Renault. Tečka. McLaren je McLaren, a ne Vodafone a Mercedes je Mercedes, nikoliv Petronas Mercedes či vůz Petronas. Tečka."

Fernandes nakonec uvedl, že by bylo mnohem lepší, kdyby všichni pracovali společně jako loni - jenže Dany Bahar se rozhodl jít pro nim, nikoliv opačně. Group Lotus požádala komisi F1 o změnu jména, ale název vozu se nezmění.

fernandes

"O Davidovi Huntovi toho není moc co říct. Jediné, co na jeho adresu můžu nyní uvést, je to, že on je v tom všem ten nejčestnější člověk. Někdy náladový, ale jeho láska ke jménu Lotus je ohromná," zmiňuje se o Huntovi Fernandes.

Také potvrzuje, že Group Lotus zatím nevlastní ani akcii: "Ne, Proton ani Group Lotus nevlastní nic. Možná někdo z Group Lotus, ale Proton či Group Lotus nikoliv."

Vylučuje zprávy, které se objevily v některých médiích, že by na konci roku mohli soupeřit s Renaultem: "Ne, nebudeme rychlejší než Renault. Ale my jsme tady teprve rok. Než člověk vybuduje celou strukturu, tak to nějaký čas zabere. Pracujeme na tom."

"Ještě o svých pocitech a pravdě týkající se tohoto sporu budu hovořit. Dobro vždy zvítězí!" dodává odhodlaně.

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu