Karthikeyan: Dlouhá pauza mi nijak neuškodila

Karthikeyan, Narain

Karthikeyan, Narain | foto: www.narainracing.com

Pět let, přesně tak dlouho nejel Narain Karthikeyan závod Formule 1. On sám je ale optimista, tato pauza mu prý nijak neuškodila.

Sezona 2005 byla pro Naraina Karthikeyana jeho první a na dlouhých pět let i poslední. Během těchto pěti let dělal dva roky testovacího pilota Williamsu, jezdil v seriálech A1GP, Superleague Formula, Le Mans Series či NASCAR Truck series. Letos se vrací v kokpitu vozu španělské stáje HRT a věří, že i když závod s vozem Formule 1 naposledy odjel ke konci roku 2005, nebude to mít na jeho výkony žádný vliv.

"Rozdíl mezi monoposty a vozy NASCAR je sice velký, ale velkou část kariéry jsem odjezdil v různých formulových seriálech, takže když na sobě budu dostatečně pracovat a připravovat se, neměl bych mít žádný problém," řekl Ind pro BBC.

Dále také řekl, že nemá problémy s adaptováním se na nové vozy. "To mi skutečně problém nedělá. Po roce 2005 jsem jezdil s mnoha různými vozy a na všechny si bez potíží zvykl. To je důležité. Samozřejmě že ve Formuli 1 záleží hlavně na tom, jaké auto tým postaví. Ale tak to prostě je. F1 je vrchol motorsportu, jsem moc rád, že mohu být zpět."

Karthikeyan ve voze Jordan v roce 2005, během své zatím jediné sezony 

Karthikeyan si neláme hlavu ani s rozpočtem stáje HRT, který rozhodně není nijak oslnivý. "Rozpočty jsou sice u malých týmů velkým problémem, ale Hispania ví, jak s financemi nakládat, takže by neměly nastat žádné problémy."

Protože zatím neproběhly žádné testy, Ind si prozatím neurčil své cíle pro tuto sezonu: "Nemohu si stanovit žádnou metu, dokud se nesvezu v novém voze."

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu