Řím si věří, první závod plánuje již na srpen 2013 - nahradí Belgii?

gp singapuru

gp singapuru | foto: Renault Sport F1

Promotér Velké ceny Říma Maurizio Flammini přes nepříznivé výsledky minulého referenda pokračuje vesele dál v přípravách prvního závodu v ulicích města.

"Vše jde podle plánu, času máme akorát na uspořádání této události," uvádí Flammini pro římský list Il Tempo, podle jehož průzkumu je na rozdíl od minule zveřejněných údajů většina obyvatel čtvrti EUR pro Velkou cenu Říma.

Bývalý závodník Formule 2 Flamini se chlubí tím, že městská rada již dokonce schválila i datum závodu - 25. srpna 2013. To by ale kolidovalo s obvyklým termínem Velké ceny Belgie, o jejíž ne příliš růžové budoucnosti se občas spekuluje. Znamenalo by to zřejmě i to, že závod v Monze by musel být také přesunut ze svého tradičního termínu ze začátku září na jiné datum.

Pokud by to Flamminimu opravdu vyšlo, je možné, že v roce 2013 by se Itálie dočkala dvou závodů - v Římě i v Monze. Pokud by se mělo jet v Itálii pouze jednou, pak by většina fanoušků raději volila vysokorychlostní Monzu. S tím si ovšem promotér těžkou hlavu vůbec nedělá.

Nyní již odeslal FIA oficiální žádost, v níž žádá místo pro Velkou cenu Říma v kalendáři pro rok 2013. "Bernie Ecclestone je tím mužem, který v těchto věcech rozhoduje. Z toho, co jsem v uplynulých dvou letech slyšel a četl, však s Velkou cenou Říma počítá," dodává sebevědomě Flammini.

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu