Stewart: Současní jezdci jsou nejlepší vůbec

Stewart, Jackie

Stewart, Jackie | foto: Williams F1 Team

Trojnásobný mistr světa, sir Jackie Stewart, hodnotí současné startovní pole jako nejlepší, které kdy Formule 1 spatřila a zároveň věří, že jezdci jako Vettel se časem vyrovnají legendám jako Hill, Clark či Brabham.

Sezona 2010 byla bezesporu velice zajímavou podívanou až do posledního závodu. Ví to i Jackie Stewart, trojnásobný mistr světa a později i majitel vlastního týmu. Současné startovní pole je podle něj vůbec nejlepší, které se kdy ve Formuli 1 vyskytlo.

"Red Bull měl letos jak silné auto, tak i dobré piloty. Dlouho o titul bojovalo pět pilotů a nakonec to bylo opravdu těsné, to svědčí o tom, že současné startovní pole musí být opravdu kvalitní. Red Bull byl nejlepší, ale celou sezonu ho stíhali Mclaren a Ferrari, občas měl dobrý výsledek i Renault."

Na otázku, zda se dá kvalita jezdců srovnat s jezdci, s nimiž závodil na přelomu šedesátých a sedmtesátých let on, odpověděl Skot jednoznačně: "A proč ne. Nemyslím si, že je nějaký větší rozdíl mezi Sebastianem Vettelem a například Jackem Brabhamem nebo Jimem Clarkem. Má stejný talent a cíle jako oni, chce být nejlepší. Je mladý, je mu teprve 23 let, ještě může dosáhnout mnoha úspěchů. Věřím, že jednoho dne se mistrem světa stane i Kubica. 

Stewart ale neodepisuje ani Marka Webbera: "Je mu sice už 34 let, ale když mě bylo 34, stále jsem byl lepší než mnoho mladších pilotů. Pokud bude chtít a bude mu přát štěstí, ještě se prosadí.
Samozřejmě že je tu spousta skvělých pilotů, například Jenson Button, Lewis Hamilton a nejspíše nejlepší současný pilot - Alonso. Díky tomu, že tu máme tolik vynikajících jezdců, můžeme očekávat, že i sezona 2011 bude velice napínavá."

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu