Glock: Ve Virginu je vše oproti loňsku jiné - lepší!

Glock, Timo

Glock, Timo | foto: Panasonic Toyota Racing

Nadšený cyklista a pilot stáje Marussia Virgin Racing Timo Glock v zimě trénuje na kole doma. V týmu podle něj došlo ke spoustě změn k lepšímu a již se těší na svezení s novým vozem.

"Během posledních týdnů jsem vícekrát navštívil sídlo svého týmu Velké Británii. Měli jsme tam několik setkání, zvládli jsme i simulátor a viděl jsem některé z pokroků pro rok 2011. Douf8m, že jsem našim lidem poskytl důležitou zpětnou vazbu," cituje Glocka motorsport-total.com.

"Byl jsem opravdu moc překvapený. Celkový chod týmu a přístup lidí jsou úplně jiné než vloni. Poslední sezóna nás skutečně posunula hodně dopředu, vše je rutinnější. Je to takový rozdíl, jako mezi dnem a nocí. Úkoly nyní každému připadají jednodušší a tisíckrát snadnější než před rokem," pokračuje Němec.

glock

A jak vypadá nové auto? "První dojmy po jízdách na simulátoru jsou opravdu dobré, ale jak jsme na tom ve srovnání s konkurencí, to se uvidí až během únorových testů. Pěkné auto a pěkná továrna však nejsou tím nejdůležitějším. Hlavní je to, aby byl vůz rychlý v zatáčkách - o tom to je. Mám však absolutní důvěru v nápady našeho technického ředitele Nicka Wirtha."

Na spolupráci s novým kolegou Jeromem D'Ambrosiem, jenž vystřídal Lucu di Grassiho, se Glock těší: "Z mého pohledu není až tak důležité, kdo jezdí s druhým autem, ale na spolupráci s [D'Ambrosiem] se těším. Během dosavadních jízd odváděl Jerome dobrou práci a všiml jsem si, že má dobré technické znalosti. Možná právě díky nim měl nad ostatními kandidáty navrch."

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu