Group Lotus možná pro F1 vyvine vlastní motor

Generální ředitel Group Lotus Dany Bahar včera naznačil, že jeho skupina by mohla krom převzetí plného vlastnictví týmu vyvinout pro F1 také vlastní motor.

Podle Bahara by to bylo jen dalším logickým krokem po uzavření sponzorské smlouvy s Renaultem a následném přejmenování závodního týmu na Lotus Renault GP.

"Rozvíjíme své plány na vytvoření vlastní skupinu vyvíjející motory pro naše cestovní vozy," uvádí ředitel Group Lotus. "Fakt, že jsme oznámili vývoj motoru pro Indycar 2012 dokládá, že máme velký zájem o to stát se výrobcem vlastních motorů."

"Máme potřebné kapacity, navrhujeme motory pro OEM partnery, takže neexistuje důvod, proč bychom neměli být schopni si sami navrhnout a postavit motor."

Lotus_Indycar
Lotus vyvíjí motor pro sérii IndyCar, v Americe by se měl představit v roce 2012

"Věřím, že u silničních vozidel je motor srdcem každého sportovního auta a nemáme daleko k rozhodnutí stavět si vlastní motory pro budoucí sportovní vozy. To by bylo prvním krokem: mít kompletní vlastní produkt - sportovní vůz s vlastním motorem, zbytek už jsou jen logické následky," odkazuje Bahar na možnou výrobu motorů pro šampionát F1, který v roce 2013 čekají v oblasti motorů velké změny.

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu