Horner: Webber bude v roce 2011 znovu bojovat o titul

Red Bull

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Šéf Red Bullu Christian Horner věří, že se Mark Webber po letošním zklamání a porážce od svého kolegy Sebastiana Vettela příští rok znovu zapojí do boje o mistrovský titul.

O svém australském pilotovi, kterému je 34 let, prohlásil pro Autosport: "Jezdí úžasně. Tento rok musel podávat výkony za výjimečně obtížných okolností a myslím, že se z některých letošní lekcí poučí a v roce 2011 na nich bude stavět.

Myslím, že potřebuje trochu času na přemýšlení, ale když bez emocí ohlédne zpět za letošním rokem, může být velmi pyšný na to, co dokázal. Vyhrál čtyři velké ceny, korunu posetou klenoty v Monaku, kde byl jasně nejlepší a bojoval o titul až do posledního závodu."

Podle Hornera jej zklamání přejde a v roce 2011 se vrátí plný síly: "Mnoho pilotů z nejlepší pětice se může ohlédnout za sezónou a přemýšlet o tom, co kdyby. Všichni zažívali během roku těžkosti. Jediný okamžik, kdy v šampionátu vedl Sebastian, byl ten po Abú Zabí.

webber

Mark vedl několik měsíců během léta. Samozřejmě, že je zklamaný, že nedosáhl vrcholného cíle, ale podle mě jezdil tento rok velmi, velmi dobře. Dobije si své baterky a v roce 2011 se vrátí bohatší o to, co se letos naučil. A myslím si, že na to bude tlačit stejně tvrdě a bude stejně rychlý."

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu