Zamíří do Virginu ruský investor?

virgin

virgin | foto: Manor Racing

Tým Virgin patří mezi tři týmy, které se do šampionátu zapojily až před letošní sezonou. Zatím se řadí na druhé místo mezi nováčky, jejich vozy zpravidla na auta stáje Lotus nestačí, ale pravidelně porážejí monoposty HRT.

Hned na úvod se stáj proslavila tím, že jako vůbec první v historii F1 dokázala postavit monopost pouze za pomoci CFD, tedy bez použití aerodynamického tunelu (o CFD čtete víc zde: 1. díl, 2. díl, 3. díl).

Dále měla stáj na začátku roku problémy s objemem palivových nádrží svých monopostů. Inženýři špatně odhadli reálnou spotřebu a postavili nádrž příliš malou na to, aby vozy vydržely na trati po celou dobu závodu F1 (něco málo přes 300km).

Šéf Virginu, John Booth, o víkendu v Sao Paulu dementoval, že by měl tým finanční problémy. Ohledně plánů pro rozpočet na nejbližší tři až pět let se nic nezměnilo. Nicméně podle spekulací by se do týmu mohly dostat peníze z Ruska, mělo by se tak stát přes Tima Glocka.

virgin

Podle německého serveru www.auto-motor-und-sport.de by se měli ruští investoři z automobilového průmyslu zajímat o možnost koupě určitého podílu v týmu. Sponzorem týmu již  je výrobce sportovních aut Marussia, který koketuje s možností vlastní závodní stáje.

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu