Epsilon Euskadi se bude dále pokoušet o vstup do F1

Přesto, že letos se jim ani na druhý pokus nepodařilo rozšířit počet týmů startujících ve Formuli 1, to tým Epsilon Euskadi nevzdává. Jeho šéf Joan Villadelprat potvrdil, že se o to budou znovu pokoušet.

"Nehodili jsme flintu do žita. Nejdůležitější věcí ve Formuli 1 jsou finance, které vám umožní dlouhodobý rozvoj.  Máme už infrastrukturu a lidské kapacity," uvedl Villadelprat pro baskické noviny Noticias de Gipuzkoa.

Stále pracujeme s celou řadou investorů a doufáme, že brzy padne finální rozhodnutí. Pokud bude kladné, máme spoustu možností. Můžeme se pokusit získat místo 13. účastníka v roce 2012 nebo pro rok 2011 koupit některý z existujících týmů."

Zajímavé je, že přitom vylučuje možnost odkupu nejslabší stáje letošního seriálu - HRT: "S nimi v kontaktu nejsme. Věříme však, že jsou k dispozici další licence, protože několik týmů se nachází ve velmi choulostivé ekonomické situaci."

villadelprat

"Pokud se nám podaří zajistit rozpočet pro projekt převzetí jednoho z těch týmů pro další čtyři roky, pak do toho půjdeme, jinak ne," upřesňuje podmínky svého vstupu do F1 šéf Epsilonu Euskadi.

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu