Budoucnost závodu ve Spa vypadá bledě

GP Belgie

GP Belgie | foto: Sahara Force India

Budoucnost Velké ceny Belgie na nádherném okruhu s bohatou tradicí ve Spa vypadá podle prezidenta FIA Jeana Todta nejistě.

Trať, která patři mezi piloty k nejoblíbenějším, má problémy kvůli nedostatečným ziskům. Ecclestone prohlásil, že by v Belgii jezdil rád - pokud ovšem vláda přestane domácí závod dotovat, Spa jednoduše vyřadí z kalendáře.

Tradiční okruh rovněž ohrožují nově připravované závody ve Spojených státech a v Rusku. Bernie včera popřel zprávu britského Guardianu, že plánuje Spa vyškrtnou kvůli Rusku: "Guardien překroutil má slova. Jsem si jistý, že běchem nadcházejících let přijdeme o několik evropských závodů, to je jisté."

"Které? Nemám tušení. Z naší strany chceme Spa zachovat. O tamější velké ceně vedeme dlouhá jednání. Pokud o ni přijdeme, bude za to moci vláda - ne já," prohlásil Ecclestone.

spa
Slavná belgická zatáčka Eau Rouge

Nejistotu panující ohledně budoucnosti Velké ceny Belgie potvrdil i prezident FIA. "Svět a ekonomika se neustále mění," řekl pro vlámský De Standaard Jean Todt. "Musíme být proto opatrní. V Belgii se nejedná ani tak o sportovní, jako spíše o vládní problém.

Doufáme, že Velká cena Belgie zůstane v kalendáři dlouho, protože jde o fantastický okruh. Když však docházejí peníze, máme problém."

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu