Alan Jones bude v Koreji asistovat komisařům FIA

Williams

Williams | foto: Williams F1 Team

V každém letošním závodě doplnil tři komisaře FIA jeden z bývalých jezdců Formule 1, aby jim pomohl správně rozhodnout v obtížných či nejasných situacích.

V Koreji se ke třem komisařům FIA přidá mistr světa z roku 1980, Alan Jones. Je tak dalším z bývalých pilotů, kteří již letos s rozhodováním pomáhali, jako například Damon Hill, Emerson Fittipaldi nebo Nigel Mansell.

Alan Jones se proslavil hlavně tím, že v roce 1980 vyhrál první mistrovský titul pro Williams a je zatím posledním Australanem, který získal titul. To nebude platit v případě, že Mark Webber uhájí v posledních třech závodech svůj náskok a stane se šampionem.

Jones opustil Formuli 1 několikrát, poprvé v roce 1981. O dva roky později odjel pár závodů za Arrows a v letech 1985-1986 závodil za malý tým Hass-Lola. Po roce 1986 definitivně odešel a živil se jako televizní komentátor. Během devatesátých let nastupoval do Australského mistrovství cestovních vozů a kariéru definitivně ukončil v roce 2002, kdy jezdil sérii V8 Supercars.

Tip: Víte, že Alan Jones v roce 1982 testoval Williams se šesti koly? Přesvědčit se můžete v naší fotogalerii.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu