Red Bull nebude zvýhodňovat žádného ze svých pilotů

Red Bull

Red Bull | foto: Red Bull Racing

„Rudí býci“ dostali od Christiana Hornera volnost i před Velkou cenou Singapuru a v závodu budou bojovat každý sám za sebe.

Když se podíváme na jejich páteční dominantní výkony ve volných trénincích existuje riziko, že se bude opakovat situace z předešlých Velkých cen letošní sezóny, kdy se oba piloti Red Bullu sami obrali o body.

Na vzdory možným rizikům a faktu, že Sebastian Vettel ztrácí na lídra šampionátu a zároveň týmového kolegu Marka Webbera 24 bodů, majitel stáje Red Bull prohlásil, že neexistuje žádný tlak, aby byl zvýhodněn Australan. "Monza nic nezměnila," konstatoval majitel týmu Dietrich Mateschitz: "Podporujeme Marka i Sebastiana. Mají zelenou ve vzájemném souboji. Pokud oba mají ještě stále šanci na titul, tak nezasahujeme."

Mateschitzové komentáře přicházejí potom, co jeho poradce Helmut Marko prohlásil, že Red Bull Racing zvažuje změny v taktice. Mělo tomu tak být za předpokladu, že Webber skončí v Monze před Vettlem. "Kdyby Mark v Monze vyhrál a Sebastian nedokončil, vedli bychom snad nějakou diskuzi. Nic takového se však ale nestalo."


Marko rovněž připomněl že Vettel je v dotahování se lepší, i když měl nějaké problémy v určitých fázích letošního šampionátu. Na otázku, zda by tým udělal něco, co by přímo, anebo nepřímo pomohlo Sebastianovi Vettlovi, Helmut Marko odpověděl: "On určitě nic takového nepotřebuje. Sebastian dobře ví, že má jeden z nejlepších monopostů a tvrdě pracuje. To je vše."

Když je řeč o soupeřích v boji o titul, Helmut Marko ještě doplnil: "Z pohledu rychlosti si myslím, že Jenson Button není tam, kde ostatní. Na druhé straně má výborné závodní strategie a taktiky. Ferrari je s výkonem jednou nahoře, jindy dole. Fernanda Alonsa však z boje o titul nemůžeme vyloučit. Nevzdává se, dokud existuje i sebemenší naděje."

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu