Nabil Jeffri - Nejmladší pilot F1

Lotus umožnil Nabilu Jeffrimu, aby se stal nejmladším pilotem, který kdy řídil monopost formule 1.

Stáj Lotus povolala k aerodynamickým testům do Duxdorfu, teprve šestnáctiletého Malajsijce, Nabila Jeffriho. Při testech mu byli nápomocni Fairuz Fauzy a Heikki Kovalainen, oba se všemožně snažili mladého pilota zasvětit do tajů moderního monopostu. Jeffir je součásti programu pro mladé jezdce, AirAsia ASEAN.

Poté co se Nabil, vysoukal z monopostu, byl pochopitelně pln neutuchajícího entusiasmu, ze dne, prožitého za volantem vozu T127. „Prožil jsem naprosto neuvěřitelný den, na který nezapomenu celý život, chtěl bych poděkovat Lotusu a Tonymu Fernandesovi, že mi umožnili řídit jejich monopost“.


Jeffri dnes nacvičoval i zastávky

Seznámení však nebylo snadné: „Musím uznat, že na začátku jsem měl nějaké potíže," přiznal mladý jezdec. "Akcelerace a brzdění jsou dva nepopsatelné momenty pro toho, kdo nikdy neřídil vůz formule 1. Pak jsem si trochu zvykl, a za vydatné pomoci Heikkiho a Fairuze jsem byl schopný dokončit celý program, tak jak jsme si naplánovali. Bylo pro mě obrovskou ctí, že jsem byl vybrán, teď musím tvrdě pracovat, abych se jednoho dne přiblížil k možnosti být součásti tohoto týmu."

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu