Schumacher poslal Barrichellovi smsku s omluvou

Mercedes

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Michael Schumacher se po třech týdnech rozhodl osobně omluvit Rubensi Barrichellovi za manévr, který předvedl na Velké ceně Maďarska. Dnes poslal bývalému kolegovi textovou zprávu, kde vysvětluje, že neměl v úmyslu vytlačit ho mimo trať.

Schumacher se v Maďarsku bránil před útočícím Barrichellem tak vehementně, že nechybělo mnoho a Brazilec by skončil ve zdi. Bývalý kolega sedminásobného šampiona se po závodě rozčiloval a dštil na Schumachera síru. Ten se mu nejprve omluvil přes média.

Dnes se po třítýdenní přestávce týmy znovu sešly na závodech a jezdec Mercedesu se rozhodl omluvit Barrichellovi osobně - smskou.

"Nedělá mi problém mluvit s Rubensem. Textovku jsem mu poslal ze dvou důvodů - jeden z nich byl, že to byla jeho tří stá velká cena a máme kus společné historie," řekl Schumacher ve Spa. "Připadalo mi vhodné mu pogratulovat a vysvětlit to. Myslel si, že jsem ho chtěl natlačit na zeď, to jsem ale neměl v úmyslu. Chtěl jsem závodit těsně, ale bezkontaktně. Pokud to tak cítil (že jsem ho chtěl vytlačit), je mi to líto," prohlásil Němec.

Barrichello potvrdil, že mu Schumacher psal, aby se omluvil.

"Dnes mi od něj přišla smska. Někdo mu řekl, že jsem měl pocit, že mě chtěl natlačit na zeď a on prohlásil, že tak to nebylo a omluvil se. Odpověděl jsem: ´Dík, no problem.´ Přijal jsem to a popřál mu dobrý víkend. Život jde dál. "

Schumacher za zákrok na Barrichella dostal penalizaci posunu o deset míst na roštu, kterou si vybere právě v nedělní Velké ceně Belgie.

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu