Boullier: F-kanál by měl znamenat velkou výhodu

gp maďarska

gp maďarska | foto: Lotus F1 Team

Šéf týmu Renault věří, že nasazení takzvaného F-kanálu pomůže žlutočerným monopostům k dosažení lepších časů ve Velké ceně Belgie. Podle Boulliera zatím technická úprava vypadá velmi slibně.

Týmy se po dovolené sjely na belgickou trať Spa-Francorchamps. Pozornost médií se upírá na technické novinky, se kterými stáje přicházejí sedm závodů před koncem letošní sezóny. Prvek F-průduchu poprvé představil McLaren, brzy ho od něj začaly přebírat další stáje. V Belgii ho poprvé nasadí i Renault a očekávání jsou velká.

"Řekněme, že na papíře vypadá F-kanál jako velký krok kupředu co se týče času na kolo," potvrdil šéf týmu, Eric Boullier. Zakomponování technického prvku do francouzského monopostu však vůbec nebylo jednoduché a je otázka, jak dobře bude fungovat.

"Není jednoduché tuhle věc přimět fungovat, ale ta naše vypadá slibně. Alespoň to mohu říct podle výsledků ze simulace, které jsme viděli v továrně. Pořád to ale musíme otestovat na autě a to bude priorita v pátek. Je jasné, že Spa bude okruh, na kterém F-kanál bude představovat velkou výhodu,"
vysvětlil Boullier.

Boullier doufá, že Renault díky F-kanálu zrychlí.

Šéf Roberta Kubici a Vitalije Petrova se domnívá, že povinná přestávka, kterou týmy absolvovaly v srpnu, je velice užitečný nápad. "Podle mě je tempo vývoje v dnešní formuli jedna tak intenzivní, že dát týmu uprostřed sezóny pauzu je velmi vnímavá myšlenka. Každému to umožní, aby se vrátil připravený na boj do konce sezóny a velké nasazení vývoje pro sezónu 2011," prohlásil Francouz.

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu