Webber: Ostatní kritizují naše auto, protože závidí

gp maďarska

gp maďarska | foto: Red Bull Racing

Mark Webber pro sebe typicky rozšafným způsobem odmítl nařčení svého týmu z používání nelegálních technických vylepšení.

Red Bull je společně s Ferrari některými konkurenčními stájemi obviňován z porušování pravidel. Jablkem sváru jsou neobvykle pružná přední křídla monopostů. O této kauze jsme více informovali zde a tady.

Australan vidí za udáními z údajného porušování pravidel za zášť týmů, kterým se tolik nedaří.

"Náš vůz byl podle FIA vždycky podle pravidel. Když se lidem nelíbí to, co vidí na stopkách, občas se snaží hájit své vlastní pozice," prohlásil po závodě v Maďarsku Webber.

Vítěz Velké ceny Maďarska se domnívá, že k balancování na hraně pravidel dochází u všech týmů, které se snaží v něčem předstihnout ostatní.

"Naši lidi dřeli jak mezci, aby navrhli auto vyhovující regulím, ale když se na lidi tlačí, aby podávali výkon, jsou pravidla překračována, tak to je. Jedni udělali tohle, další zase tamto... McLaren například zakomponoval F-kanál, což je senzační nápad," řekl Australan.

Webber dodal, že invence v mezích pravidel by neměla být trestána.

"S tím, co máme na autě, jsme velmi spokojení a v noci spíme klidně. Neměli byste trestat geniální řešení nebo lidi, kteří odvádí dobrou práci, vždycky se najde nějaké to eso v rukávu," uzavřel závodník.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu