Kubica se v Německu obává nedostatečné rychlosti Renaultu bez F-kanálu

Renault

Renault | foto: Lotus F1 Team

Robert Kubica se obává, že se s Renaultem bude o nadcházejícím závodním víkendu v Německu trápit - obzvlášť kvůli toho, že jeho tým doposud nenasadil systém F-kanálu na monopost R30.

Polák na Hockenheimu dojel do cíle pouze jednou: v roce 2008 na sedmém místě. Letos se obává, že tento výsledek bez F-kanálu nevylepší.

"Všechna auta, proti kterým závodíme, už jsou vybavena F-kanálem, což nám situaci stěžuje, protože budeme muset snížit přítlak, abychom jim  mohli konkurovat v maximálních rychlostech, ale bude nás to něco stát v zatáčkách," vysvětluje Kubica. "Budeme muset v pátek najít co nejlepší kompromis.

kubica
Kubica před závodem v Silverstone usedá do svého monopostu

Jako obvykle se budu snažit podat co nejlepší výkon, abych z vozu dostal maximum. Většina týmů kolem nás má jak F-kanál, tak nové výfuky s podlahou, proto si myslím, že to může být docela náročný víkend. Potřebujeme se ujistit, že naše rychlost je vyšší než v minulém závodě.

Pokud by to měl být ale náročný víkendem jako ten, který jsme prožili v Silverstone, kde jsme mohli stále dojet na čtvrtém či pátém místě, pak bych to bral všemi deseti."

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu