Pojede Lotus s motory Renault?

Trulli, Jarno

Trulli, Jarno | foto: Caterham F1 Team

Jeden německý server přinesl velmi zajímavou spekulaci, podle které by se mohlo pro sezonu 2011 obnovit partnerství mezi stájí Lotus s dodavatelem motorů, společností Renault. Obě značky by tak spojily své síly po 25 letech.

Lotus tento víkend absolvoval svůj jubilejní 500. závod. Tohoto čísla stáj dosáhla v návaznosti na legendární tým Colina Chapmana. Teď se začíná spekulovat, že by mohla malajská stáj spojit své síly pro novou sezonu s novým dodavatelem motorů, francouzským Renaultem. Technický ředitel Lotusu, Mike Gascoyne, totiž není v některých ohledech spokojen s motory Cosworth.

Lotus není kromě motorů spokojený ani s převodovkami Xtrac, které stojí za spoustou technických defektů. Lotus tak hledá partnera, který by mu byl schopný dodávat motory, převodovky i KERS. V Monte Carlu se uskutečnila schůzka mezi představiteli Mercedesu a Lotusu, ale pravděpodobněji se rýsuje spolupráce s Renaultem.

Jarno Trulli neměl ve Valencii zrovna povedou Grand Prix (další)


Lotus a Renault spolu spolupracovali od roku 1983 do roku 1986. Společně oslavili sedm vítězství v Grand Prix, šest z nich bylo zásluhou Ayrtona Senny. Mimo to spojení Lotus-Renault přineslo 19 pole-positon.

Lotus má však s Cosworthem tříletou smlouvu, už se však pracuje na jejím přezkoumání, za jakých okolností by se dala vypovědět. Ve Valencii mělo včera proběhnout jednání mezi Tonim Fernandesem, Gascoynem a zástupci Renaultu Jeanem-Françoisem Caubetem a Robem Whitem. Motorářský šéf Renaultu se již před několika týdny vyjádřil ve smyslu, že si dovede představit spolupráci s dalšími zákaznickými týmy.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu