Force India v Turecku už s F-kanálem

gp monaka

gp monaka | foto: Sahara Force India

Force India představí již tento víkend v Turecku své monoposty VJM03 vybavené systémem F-kanálu. Doplní tak několik týmů, které již tento chytrý vynález McLarenu letos okopírovaly.

Protože se s ním na trati v reálu budou muset piloti dobře seznámit, nezasáhne do úvodních pátečních tréninků testovací pilot Paul di Resta, který musel odpočívat již před 14 dny v Monaku, kde si závodní piloti rovněž prosadili obě čtvrteční tréninkové jízdy.

Vitantonio Liuzzi věří, že jím systém F-kanálu vydatně pomůže: "Jsme ohledně toho velmi optimističtí. Nikdy sice nevíte, zítra se to může změnit, ale tým vynaložil v aerodynamickém tunelu v uplynulých dvou týdnech velké úsilí na to, aby jej otestoval - a zdá se, že velmi dobře funguje!

Zítra si to budeme moci potvrdit na trati, protože tam nikdy nevíte, ale jsme si docela jisti, že to bude dobře fungovat."

force_india_vjm03

Podle Itala na tomto systému tým pracoval od té doby, co jej představil McLaren, a k jeho aktivaci nebudou muset sundávat ruku z volantu: "Vytvořili jsme jednoduchý systéme s využitím zápěstí, takže nemusíte sundávat ruku z volantu. Zkoušeli jsme mnoho poloh a myslím, že jsme z nich zvolili tu nejjednodušší a nejpohodlnější."

S F-kanálem by se měl o víkendu představit také Red Bull a Ferrari by mělo představit vylepšenou verzi svého sytému.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu