Renault R30 letos zrychlil již o 0,75 vteřiny

Charouz, Jan

Charouz, Jan | foto: BPA sport marketing, a.s.

Technický ředitel Renaultu James Allison uvedl, že se týmu povedlo od začátku sezóny 2010 v Bahrajnu rychlit svůj monopost R30 o 3/4 vteřiny na kolo. Týmu z Enstone patří průběžné páté místo v šampionátu.

Přitom loni prožíval svou nejhorší sezónu, navíc poskvrněnou singapurským skandálem, kvůli kterého museli motosport opustit dva jeho vedoucího představitelé. Tým byl nakonec odprodán společnosti Genii Capital a podstoupil nejen manažerskou, ale i jezdeckou obměnu. Svými letošními výkony všechny překvapil.

"S posledními úpravami, které jsme nasadili na vůz o víkendu v Monaku, činí zlepšení už přibližně 3/4 vteřiny na kolo," odpověděl Allison na dotaz, o kolik se jim podařilo zrychlit.

"Přivážíme balík vylepšení na každý závod, včetně Monaka, které těsně navazovalo na předchozí závod. Očekáváme, že to takto budeme dělat celý rok. Navíc běží také dva projekty, jenž budou představovat vetší pokrok.

renault_r30_monaco
Renault R30 pilotovaný Kubicou v ulicích Monte Carla

Loni jsme měli špatnou sezónu a chceme to hodit za hlavu co nejdříve. Myslím, že se nám povedl začátek, ale stále nejsme zdaleka tam, kde bychom potřebovali být, jak jde vidět z rozdílu, který nás dělí od Red Bullu na normálních okruzích. Určitě se ale ubíráme správným směrem a snad se nám podaří naplnit naše očekávání, která jsou vskutku velmi vysoká."

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu