GP Monaka může po víc než půlstoletí znovu vyhrát Australan

Webber, Mark

Webber, Mark | foto: Red Bull Racing

Vítěz nedělní GP Španělska se může stát po víc než padesáti letech dalším Australanem, který vyhraje Velkou cenu Monaka, pokud se svým vozem Red Bull zopakuje dominantní výkon z Barcelony.

Trojnásobný mistr světa, dnes čtyřiaosmdesátiletý Jack Brabham vyhrál jeden z neočekávanějších závodů sezony F1, Velkou cenu Monaka, v roce 1959 a bylo to první z jeho čtrnácti vítězství v seriálu. Od té doby se to žádnému Australanovi nepodařilo, blízko byl jen Alan Jones, který v roce 1981 skončil druhý.

Pro Webbera hovoří fakt, že v neděli v Barceloně měl absolutně nejrychlejší auto, a také sebevědomí, které díky třetímu vítězství v kariéře nabyl. "Tohle je výjimečné místo, žádné podobné v kalendáři F1 není. Pro jezdce neuvěřitelná výzva, všichni sem rádi jezdíme. Celý víkend je odlišný, tréninky jezdíme už ve čtvrtek, zatímco v pátek je volno. Celá atmosféra Velké ceny Monaka je skvělá," řekl třiatřicetiletý Webber v Monte Carlu před nedělním závodem.

Piloti stáje Red Bull odstartovali z prvního místa do všech pěti dosavadních závodů této sezony, třikrát získal pole position Sebastian Vettel, dvakrát Mark Webber a každý vybojovali jedno vítězství.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu