Webber čeká souboj tří týmů o titul mistra světa, s Mercedesem nepočítá

Webber, Mark

Webber, Mark | foto: Red Bull Racing

Australský pilot stáje Red Bull Mark Webber nepovažuje Mercedes za hrozbu, počítá s tím, že o titul mistra světa F1 svedou souboj jezdci týmů Red Bull, Ferrari a McLaren.

"Myslím, že Ferrari a McLaren jsou velmi silné," řekl Webber. "Mercedes je sice dobrý, ale Ferrari, McLaren a Red Bull jsou rychlejší a mají mnohem stabilnější výkonnost," dodal Australan, který v poslední Velké ceně Malajsie dojel druhý za svým stájovým kolegou Sebastianem Vettelem. "Všechny tři týmy mají po prvních třech závodech sezony na kontě po jednom vítězství, zatímco Mercedes, který loni závodil pod jménem Brawn GP, zatím nic."

Red Bull měl v prvních dvou závodech problémy se spolehlivostí, ale svůj potenciál naplno ukázal v Malajsii, kde s přehledem získal dvojité vítězství. "V týmu je výborná atmosféra, všichni hodně pracovali na tom, abychom konečně uspěli," řekl Webber.

Šéf stáje Red Bull Christian Horner ví, že tým potřebuje udržet výkonnost, kterou mě v Malasjii. "Vyhráli jsme tři poslední závody minulé sezony a věděli jsme, že do nového ročníku šampionátu vstupujeme s dobrým autem. V Bahrajnu i v Melbourne jsme byli velmi rychlí, byli bychom vyhráli, ale technická závada to pokazila," připomněl oba závody, v nichž Sebastian Vettel jasně směřoval k vítězství. "Bylo to frustrující. Teď chceme dostat z auta maximum. Oba piloti jsou ve skvělé formě, Malajsii chceme zopakovat," tvrdí Horner.

Mistrovství světa pokračuje v neděli Velkou cenou Číny. Red Bull je v poháru konstruktérů třetí za Ferrari a McLarenem, v pořadí jezdců je Vettel třetí se stejným bodovým ziskem jako druhý Fernando Alonso z Ferrari. Vede druhý pilot italské stáje Felipe Massa.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu