Schumacher se neobává, že v Austrálii bude opět horší než Rosberg

gp bahrajnu

gp bahrajnu | foto: Mercedes AMG F1 Team

Sedminásobný mistr světa F1 Michael Schumacher prohlásil, že není žádná hanba, když v úvodní letošní Velké ceně Bahrajnu skončil až za svým mladším krajanem a stájovým kolegou z Mercedesu Nikem Rosbergem.

"To je úplně normální. Byl to první závod, pro mě začátek nové éry," řekl Schumacher v Melbourne, kde v pátek začne dvěma tréninky Velká cena Austrálie. "Vůbec mě to neznepokojuje, jsem v pohodě. Nico je velmi dobrý a rychlý pilot, takže si nemyslím, že bych se měl stydět, že skončil v Bahrajnu přede mnou. Je to špičkový pilot s velkým potenciálem," ocenil jedenačtyřicetiletý Němec.

Schumacher, který se před dvěma týdny v Bahrajnu vracel do F1 po tříleté přestávce, byl pomalejší než Rosberg jak v tréninku, tak i v samotném závodě. Nyní věří, že ve Velké ceně Austrálie dostanou oba ze svých vozů maximum, i když Mercedes není momentálně tak rychlý jako ostatní stáje. "V Bahrajnu jsme Nico i já udělali všechno, co se dalo, tady v Melbourne se o to musíme pokusit znovu. Je to na nás. Formule 1 je těžká práce, ale od toho jsme tady," řekl pilot stáje Mercedes.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu