FIA kvůli zadnímu křídlu navštíví továrnu McLarenu

GP Španělska (Barcelona)

GP Španělska (Barcelona) | foto: Lucky Strike B.A.R Honda

Charlie Whiting se chystá na návštěvu sídla McLarenu, aby po rozruchu, který vyvolal včera Red Bull, překontroloval jejich zadní křídlo.

Někteří o něm totiž po testech tvrdí, že nevyhovuje předpisům. Šéf Red Bullu Christian Horner včera přiznal, že otevřeně požádali FIA o objasnění pravidel, jež se ho týkají (psali jsme zde).

Dokonce prohlásil, že u Ferrari panuje kvůli onoho řešení ještě větší vzrušení. Italský tým se však vyjádřil, že proti McLarenu nebude podnikat řádné kroky - což na druhou stranu neznamená, že by rovněž nemohli požádat FIA o vysvětlení. Protest ale nemůže být podán před tím, než se vůz vůbec zúčastní závodu či prvního tréninku.

McLaren je přesvědčen, že jejich křídlo je ale zcela v pořádku, proto pozvali Whitinga do své továrny, aby se o tom sám přesvědčil.

"Ano, křídlo je odlišné a inovativní," potvrdil Whitmarsh. "Nicméně s Charlie Whitingem jsme již několik měsíců v kontaktu kvůli tomu, aby pravidlům vyhovovalo. Byli jsme ujištěni o tom, že je v pořádku."

Mluvčí FIA potvrdil, že Whiting navštíví Woking i to, že se McLaren na ně obrátil a byl ujištěn o legálnosti svého dílu: "Nejsme jím nikterak znepokojeni. Byli jsme však týmem pozváni, abychom si vůz prohlédli, takže se Charlie na něj jede podívat."

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu