Button: Čekejte bláznivé strategie!

Button, Jenson

Button, Jenson | foto: McLaren

Jenson Button si myslí, že bychom se mohli letos kvůli zákazu dotankovávání v závodech dočkat různých bláznivých strategií.

Úřadující mistr světa dokonce prohlásil, že někteří slabší soupeři by mohli zajet k první zastávce již po prvním kole ve snaze předstihnout silnější soupeře.

"Po testování si myslím, že budeme v závodě svědky mnoha neobvyklých strategií. Nejrychlejší týmy budou mít strategie podobné. Některé se podle mě pokusí zastavit o dvě či tři kola dříve než jejich soupeři, aby mohli vyrazit na nových pneumatikách a dostat se před ně," popisuje Button.

"Budeme mít také týmy, jež nebudou tak konkurenceschopné - a ti budou zkoušet různé bláznivé strategie jako zastávku hned po prvním kole s nadějí, že to pak vydrží až do konce závodu. Budeme moci vidět spoustu různých strategií, které z toho udělají pro diváky vzrušující podívanou. Potíž je ale v tom, že nám se bude velmi těžko odhadovat strategie. Nic nebudete moci plánovat předem," usuzuje pilot McLarenu.

Ten je často chválen za jeho jemný jezdecký styl, což bude letos velmi důležité, protože práce s pneumatikami bude důležitější než dříve. K tomu Brit dodává: "Myslím, že mému jezdeckému stylu nová pravidla sedí. Většina pilotů se tomu ale dokáže přizpůsobit, jak jsme viděli v testech. I pro mě je to pořád odlišný styl jízdy, je to jako vytrvalostní závod - opravdu se musíte na začátku stintu o pneumatiky starat. Pokud si je zničíte ve třetím kole, pokazíte si tím celý stint."



Jenson Button popisuje své další dojmy z působení u McLarenu

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu