Mercedes se nepovažuje za favority, přesto míří do Bahrajnu optimisticky naladěn

Mercedes

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Michael Schumacher zakončil závěrečný den předsezónního testování na šesté pozici s časem 1:20,745. Navíc si naložil slušnou dávku 123 kol. A jak hodnotí celé letošní testy? Je obdobně jako jiní optimisticky naladěn, zcela realisticky však dodává, že jsou i jiné týmy v dobré formě.

 

„Čtyři dny testování tady v Barceloně nám umožnily dosáhnout výrazného pokroku s MGP W01 a cítím se před začátkem sezóny docela jistě. Je vždy těžké toho z testů mnoho vyčíst, ale známe náš program. To je ale stále moc daleko k tomu, abychom si mohli z časů utvořit pravdivý obrázek. Hodně jsme zapracovali na nastavení a zlepšení vozu. Navíc jsme posbírali cenná data, která si před Bahrajnem prostudujeme. Směřujeme k prvnímu závodu s dobrým pocitem a víme, že zde představíme několik inovací. Ale všechno co teď víme, je, že máme dobré vyhlídky pro první závod,“ řekl sedminásobný mistr světa Michael Schumacher na oficiálních stránkách týmu. 

 

Ross Brawn shrnul čtyřdenní testování v Jerezu takto: „Dnešek nám umožnil uzavřít náš předsezónní program a jsme velmi spokojeni s pokrokem MPG W01 a začleněním Michaela a Nica do našeho týmu. Nejsme sice tam, kde bychom chtěli být, ale moc nezaostáváme. Při testování je vždy velmi těžké určit vaši pozici ve srovnání s konkurencí, ale máme pro Bahrajn kompletní balík aktualizací, které by měly přinést další zlepšení.  Michael a Nico vypadali během testů dobře a oba jsou prospěšní při práci na zlepšení auta.“

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu