Virgin by měl poničený vůz do zítřejšího rána opravit

virgin

virgin | foto: Manor Racing

Během dnešního odpoledního programu předsezónních testů na okruhu Circuit de Catalunya těžce havaroval v zatáčce číslo 9 s novým Virginem brazilský jezdec týmu, Lucas di Grassi. Lucas zrovna zkoušel nové nastavení vozu, které negativně ovlivnilo chování stroje v zatáčkách, výsledkem byla nehoda.

Tým během zbytku dne tvrdě pracoval na opravách vozu. Stroj by měl být podle prohlášení týmu připraven už od zítřejšího rána k vyjetí opět na trať. „Během dne jsme pracovali s hydraulikou vozu. Hodně jsme toho v této oblasti pochopili. Bohužel jsme se poté rozhodli vyzkoušet na voze experimentální nastavení, které negativně ovlivnilo chování vozu,“ popisuje dnešní den technický ředitel Virginu Nick Wirth.

„Tato změna vyústila až v Lucasovo vyjetí z tratě na konci zatáčky číslo 9. Poté následoval smyk, který bohužel skončil až v bariéře. Do začátku zítřejších testů ještě musíme opravit rozbitá křídla a zavěšení kol. Doufám, že se nám podaří nastoupit do zítřejších testů již v ráno. Chtěli bychom konečně zažít jezdit dlouhé jízdy,“
zakončuje Wirth.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu