Stefan GP přepisuje dějiny F1

Trulli, Jarno

Trulli, Jarno | foto: Panasonic Toyota Racing

Zoran Stefanovič stojí v čele skupiny, jež investuje nemalý peníz do přípravy vozu F1, přitom nemá vůbec zajištěno startovní místo. Něco takového formule 1 nepamatuje. Počáteční investici musí provést sice každý a většinou bez záruky, ale pokud jsou Srbové opravdu připraveni závodit, je to něco jiného.

"Zbývá už jen velmi málo času, Bahrajn se rychle blíží. Pokud máme stát na startu prvního závodu, musíme mít příští středu sbaleno a věříme, že se nám to podaří," uvedl pro Reuters Stefanovič.

Campos a USF1 mají potíže, nejenže nemají auta připravena, ale mají finanční potíže a podle posledních informací nejsou stáje schopny poskytnout záruku, že budou na startu třeba i ve čtvrtém závodě.

FIA situaci s oběma řeší a varuje, že zpoždění s sebou nese nemalou pokutu. Naproti tomu Stefan GP mohl už tento týden testovat, neobdržel však pneumatiky od monopolního dodavatele Bridgestone. Stefanovič věří, že FIA odpovídající pneumatiky týmu zajistí. Pokud nedostanou zelenou už pro Bahrajn, jsou schopni nastoupit později.

A z čeho pramení víra zakladatele týmu? "Bernie podporuje všechny, nás zejména proto, že se snažíme, nevykládáme, pracujeme a děláme pokroky."

Jezdecké duo je jasné. Kazuki Nakajima už podepsal a Jacques Villeneuve má smlouvu na stole. Čeká se jen na další vývoj situace, jasněji by mělo být během dvou až tří dnů.

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu