Jenson Button se už s novým McLarenem sžil

Button, Jenson

Button, Jenson | foto: McLaren

Mistr světa F1 Jenson Button ve čtvrtek prohlásil, že po dvou testovacích dnech ve španělském Jerezu se už dokonale sžil se svým vozem McLaren.

Button přiznal, že po prvních testech, které se odehrály minulý týden ve Valencii, nebyl schopný se plně soustředit na práci s vozem, protože se v McLarenu necítil stoprocentně doma. Po dvou dnech, které věnoval testování v Jerezu, už si však připadá dokonale sžitý s vozem i s novým týmem.

"Byl to dobrý den. Nyní se cítím v kokpitu výborně," řek Brit. "Dnešek byl lepší než včerejšek, protože dráha byla suchá a bylo to poprvé, kdy jsem se cítil naprosto v pohodě. Mohl jsem spolupracovat na nastavení vozu a také s různými dalšími prvky," pochvaloval si Button. "Důležité je, že už se ve voze cítím jako doma. Není to tak, že bych řídil vůz a necítil, že jsem jeho součástí," dodal Brit, který při čtvrtečním testování dosáhl třetího nejrychlejšího času. V pátek a v sobotu Buttona v testování vystřídá jeho stájový kolega Lewis Hamilton. Piloty vymění také většina ostatních týmů.

Nejrychlejší byl ve čtvrtek vůz BMW Sauber pilotovaný Kamujim Kobajašim z Japonska, druhé místo obsadil Sébastien Buemi na Torro Rosso. Michael Schumacher s monopostem Mercedes skončil šestý, těsně za ním se umístil Fernando Alonso na Ferrari.

Druhé předsezonní testování vozů F1 pokračuje v Jerezu i v pátek a v sobotu.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu