Virgin VR-01 odjel v Silverstone první kilometry + foto

virgin

virgin | foto: Manor Racing

Nový tým Formule 1 - Virgin Racing - představil ve středu světu svůj nový vůz VR-01. Včera ho poprvé otestovat s velkou slávou na trati v Silverstone, dnes jej čekají další jízdy.

"Neuvěřitelné," znělo nadšeně z úst zástupců týmů na trati ve Stowe, kteří se po zimě konečně dočkali debutu svého dítka na trati. Poprvé se s ním svezl Timo Glock, dnes by se měl za volant dostat i Lucas di Grassi.

Technický ředitel Virginu Nick Wirth prohlásil: "Deset náročných měsíců plných odhodlání a nasazení se konečně vyplatilo. Celý dnešní den byl o těch prvních zkušebních krůčcích, program se ale zítra rozeběhne naplno, den plný vyhodnocování na trati jak pro Tima, tak i pro Lucase."

A první Glockovy dojmy z jízdy? "Byl to fantastický moment pro mě a pro celý tým - vidět, jak VR-01 ožil. Je to skvělé být zpět v závodním voze," prohlásil nadšeně, bez snahy blíže hodnotit chování vozu. Inu, na to je ještě brzy.

Virgin VR01 v Silverstone

Všichni jsou zvědaví, zda se vůz navržený bez jakéhokoliv testování v aerotunelu, pouze za pomocí počítačových CFD simulací, bude chovat v reálném životě stejně jako v tom digitálním.

Virgin VR01 v Silverstone

Virgin VR01 v Silverstone

Virgin VR01 v Silverstone

Di Grassi s VR-01
V pátek ve VR-01 už "úřadoval" Di Grassi

Di Grassi

Virgin VR-01

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu