Rosberg se Schumachera nebojí, ukáže se na trati

Rosberg, Nico

Rosberg, Nico | foto: Williams F1 Team

Nico Rosberg říká, že nemá s angažováním Michaela Schumachera jako týmového kolegy pro rok 2010 žádný problém.

Rosberg s týmem kontrakt podepsal minulý rok. V tu dobu očekával, že jeho partnerem bude Jensen Button. Nicméně Button odešel do McLarenu. Pak začalo být zřejmé, že Michael Schumacher vyjednává o svém možném návratu s Rossem Brawnem. Smlouva byla potvrzena ještě před Vánoci 2009. Brawn tak bude mít v následující sezoně kompletně německou sestavu. Rosberg přiznává, že to pro něj nebylo jednoduché, ale zároveň dodává, že je připraven se Schumacherovi postavit tváří v tvář už v úvodním podniku sezony (Bahrain).

„V motorsportu musíte mít nějaký bod, se kterým se můžete porovnávat, a já mám velmi dobrý bod hned vedle mě. Byl jsem ujištěn, že budeme dostávat stejný materiál. Veškerá pozornost bude směřována na něj a já se budu moci soustředit,“ řekl Rosberg pro L'Equipe.

Rosberg se také musel vypořádat s tím, že číslo 3 bude mít na voze Michael, i když, jak říká, s tím nemá žádný problém. Údajným důvodem je schumacherova preference lichého čísla. Pro Rosberga to není žádný problém, podle něj se ukáže až na trati. „Jestli vyhraji v Bahrajně, což je mým cílem, lidé se nebudou starat o startovní číslo, které je na mém voze, ale o jezdce, který je vevnitř,“ zakončil Rosberg.

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu